Burun Estetiği

Ülkemizle birlikte tüm dünyada en çok tercih edilen estetik ameliyatlardan olan burun estetiği, yüz ile daha uyumlu ve orantılı bir burun yapısı oluşturmak için yapılan operasyon çeşididir. Burun estetiğindeki asıl amaç uyumlu bir burun görünümü ile birlikte aynı...

Detay İçin Tıklayınız

Ameliyatsız Estetik

Estetik ameliyat olmak isteyip ameliyat olmak istemeyenlerin tercih ettiği ameliyatsız estetik yöntemleri, günümüzde oldukça yaygın olarak yapılmakta. Teknolojinin gelişmesiyle daha kalıcı çözümler sunan dolgu, lazer gibi yöntemler özellikle yüz ve vücut estetiği için hızlı bir şekilde sonuç...

Detay İçin Tıklayınız

Meme Estetiği

Doğumsal, ezdirme sonrası ya da dış etkenlere bağlı olarak deformasyon geçiren meme yapısı, estetik ve fonksiyonel açıdan daha sağlıklı bir görünüme çevrilebilmektedir. Bu operasyona meme estetiği denir. Diğer estetik ameliyatlarda olduğu gibi meme estetiğinde de amaç...

Detay İçin Tıklayınız

Yüz Estetiği

Dış görünüm için ilk bakılan yer genellikle yüz bölgesi olur. Yüz bölgesinin estetik açıdan uyumlu olması doğrudan dış görünümü etkilemekte. Yüz estetiği çeşitleri, doğuştan ya da dış etkenlere bağlı olarak gerçekleşen olaylar sonucunda meydana gelen sonuçları değiştirmek için tercih edilen...

Detay İçin Tıklayınız

Vücut Estetiği

Vücudun farklı bölgelerinde zamanla ya da dış etkenlere bağlı olarak oluşan deformasyonlar, vücut estetiği ile daha estetik bir görünüme kavuşturulabilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sık sık tercih edilen vücut estetiği ameliyatlarında amaç vücudun güzel...

Detay İçin Tıklayınız

Burun Kırığı Ameliyatı

burun kirigi ameliyati nuri soysal 01

Burun kırığına yapılacak tıbbi müdahaleyi, alınan darbenin şiddeti belirler. Hafif travmalarda sadece çatlaklar oluşurken, şiddetli travmalarda parçalı kırıklar olabilir. Burun kırıklarının iyi tamir edilmesi gerekir. İyi oturtulmamış bir kırık ileride nefes alma sorunlarına, şekil bozukluklarına yol açabilir.

Burun kırıklarında en önemli unsur, kırığın erken dönemde yerine oturtulmasıdır. Erken dönemde kırığı yerine oturtmak daha kolaydır ve lokal anestezi ile yapılabilir. Burada kemiklerin stabilize edilerek yerinden oynamasının önlenmesi gerekir. Ancak kırık daha ciddi boyuttaysa, tamponla içeriden burun kemikleri ile burnun çatısını da sabitlemek gerekebilir. Erken dönemde burun kırığı düzeltildiyse, uygulanan alçı 5-7 gün tutulur ve kemiklerin kaynaması sağlanmış olur.

 

BURUN KIRIKLIĞI NASIL ANLAŞILIR?

İnsanlar sık sık burunlarına darbe geldiğinde “Burnum kırıldı mı?” diye sorarlar. Aslında burnun kırık olup olmadığını darbeyi alan kişi rahatlıkla anlayabilir. Darbe sonucunda çok yüksek oranda kanama görülmesi ve şekil bozukluğu oluşması, kırığın en önemli belirtileridir. Kırılma sonucunda morarma ve kızarıklıklar bir gün sonra da ortaya çıkabilir. Bu nedenle morluk ve kızarıklık oluşmasını beklemeden hekime başvurmak önemlidir.

Burun kırıkları çocuklarda yetişkinlerdekinden farklı olarak sessiz ve sinsi bir şekilde görülür.

Burun kemiği ne kadar dayanıklı olursa olsun, kırıklar sonucunda kanama nedeniyle tıkanıklıklar oluşur. Eğer kişi yüzüne ya da diğer bölümlere ciddi darbe almamışsa, sadece burun kırığı varsa, erken dönemde ameliyat gerekmez. Ama parçalı kırıklar varsa, erken dönemde genel anestezi altında ameliyata ihtiyaç duyulabilir.

Erken dönemden kastımız en geç 24-48 saat arasıdır. Çünkü kırığın üzerinden 24 saat geçtikten sonra, birbirinden ayrılmış kemikleri normalde bulunduğu yere oturtmak sıkıntı yaratır. Parçalı kemik kırıkları söz konusu olduğunda, kemiklerin kaynaması ve yaraların iyileşmesi için 3-6 ay arası zaman gerekir. Burada hem burnun fonksiyonunu tam anlamıyla yerine getirmesi, rahat nefes alınabilmesi hem de estetik olarak yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

 

KIRIK BURUN AMELİYATI SONRASI

Kırın burun ameliyatı sonrası, burun kemikleri alçıya alındıktan sonra, yaklaşık bir hafta içinde normale döner. Eğer daha ciddi kırıklar söz konusuysa iyileşme süresi 10-12 gün arasında değişmektedir.

Burun kırıklığı ameliyatından sonra burun kemiklerinin düzgün kaynaması, başka travmaları önlemek için bandaj uygulaması yapılması ve burnun stabil hale getirilmesi çok önemlidir. Burun bandaja alındıktan sonra günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Örneğin kişi yatarken başını normalde yattığı seviyeden daha yukarıda tutmak zorundadır, bunun için gerekirse 2-3 yastığı üst üste koyarak başını olabildiğince yukarıda tutmalıdır.

Kırın burun ameliyatı sonrası çok sıcak ve çok soğuk ortamlardan uzak durmalı, alçının ıslatılmamasına özen gösterilmelidir. Banyo yaparken burun ıslatılmamalı, sadece vücut yıkanmalıdır. Alçının burunda 5-7 gün kalması gerekmektedir.

Burun hızlı iyileşen bir kemik olduğundan alçının daha uzun tutulmasına gerek yoktur. Ancak parçalı kırıkların oluştuğu durumlarda bu süre uzayabilir.

Burun estetiği ameliyatlarından burun kırığı ameliyatı hakkında bilgi almak için form doldurabilir, Op. Dr. Nuri Soysal’dan randevu alabilirsiniz.

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Neredeyiz?

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.