Alın

alin germe 01 nuri soysal

Yaş ilerledikçe vücudumuzdaki değişiklikleri aynada görmeye başlıyoruz. Her insanın genetik mirası farklı dolayısıyla bu sürecin ortaya çıkma hızı da farklı. Ancak yüzümüzdeki değişiklikler bizi vücudumuzda oluşanlara göre daha çok rahatsız ediyor.

Alnımızdaki derin ve yatay çizgiler, gözlerimizin kenarında, üstündeki kırışıklıklar, göz torbalarımızın belirginleşmesi, burun kenarlarındaki çizgilenmelerin derinliği, dudak üstü kırışıklıkları, boynumuzdaki çizgilenmeler derken artık cildimizin gençliğimizdeki gibi ‘çizgisiz ve ışıltısız’ duru görüntüsünün kaybolduğunu görürüz. Bunların hepsi de estetik operasyonlar, dolgu maddeleri, botoks işlemleriyle halledilebilen sorunlar.

 

ALIN GERME HANGİ YÖNTEMLE YAPILIYOR?

Alındaki çizgilerin yok edilmesi ve şakaklara daha genç bir görüntü verilmesi için, alın germe işlemlerinde botoksun yanı sıra endoskopik cerrahi yöntemlerinden de yararlanıyoruz. Üstelik sadece alnınızdaki çizgilenmeyle iş bitse daha kolay, bir de kaşlar arasındaki dikey çizgiler var.

Yer çekimi buradaki dokuyu kaşla birlikte aşağı doğru hareketlendiriyor, sarkmasına da yol açıyor. Dolayısıyla ameliyatla bunların tedavisini planlarken, oluşan kırışıklıkların giderilmesi, gerekirse buradaki yumuşak doku ve aşırı miktarda büyümüş kas yapısının orijinal yapısına getirilmesi için de birtakım sistemler kullanmak gerekiyor.

Bunların bir kısmı cerrahi işlemler olabildiği gibi, bir kısmı da ‘minimal invaziv’ işlemler dediğimiz, küçük girişimler. Bu alın germe işlemleri minik iğneler ve dolgu malzemeleriyle yapılan işlemler.

 

BOTOKS İLE ALIN GERME

Alın ve üst yüz bölgesinin oluşmuş problemlerinde düşüklerin ve kırışıklıkların giderilmesi için botoks enjeksiyonlarıyla başarılı sonuçlar alınabilmesi mümkün oluyor. Bu sayede yer çekimiyle oluşan çizgileri, doku ve kasların bozulan dengelerini bu teknikleri uygulayarak gideriyoruz. Botoks uygulamalarını belirli sürelerle tekrarlamak gerekiyorsa da, alınan sonuçların yüz güldürücü olması nedeniyle kırışıklık ve çizgilerinden kurtulmak isteyenler öncelikle tercih ediyor.

Tabi sadece bu yöntemin yeterli olmadığı kişiler de bulunuyor.

Alın germe işlemini botoks ile yaparken, çok derinleşmiş çizgilerin ve çukurlukların özel dolgu maddeleriyle doldurularak, dokunun tekrar kendini toparlaması ve alnın genç bir görünüme kavuşması sağlanıyor. Tüm dünyada da alın germe işleminde aslında trend bundan yana. Çünkü insanlar kısa sürede, ağrısız ve acısız yapılabilecek bir alın germe yöntemi mümkünken, ameliyattan uzak durmayı tercih ediyor.

Artık cerrahi yöntemlerle yapılan alın germe işlemleri son yıllarda oldukça azaldı diyebilirim. Bu teknik düzenli aralıklarla tekrarlanarak, elde edilen kırışıksız, çizgisiz görüntünün uzun bir süre korunmasını sağlıyor. Dolgu maddeleri de çukurlukların doldurulmasını sağlayarak destekleyici bir uygulama olarak elimizin altında bulunuyor.

 

ALIN GERME AMELİYATINDAN SONRA

Ameliyattan sonra iki veya üç gün boyunca hastaya sargılı bandaj uyguluyoruz. Alın germe işlemi uyguladığımız hastamız banyosunu, ameliyatın üçüncü ya da dördüncü gününden itibaren yapabilir. Ameliyattan sonraki dönemde rahatsız edici, şiddetli ağrılar görülmez. Sadece gerginliğin yarattığı hafif bir baş ağrısı olabilir. Bu da ağrı kesici bir ilaç alınarak giderilebilir. İşlemden sonraki üç ve beşinci gün arasında şişme olabilir. Bir hafta 10 gün içinde bu yakınmaların hepsi ortadan kalkacaktır.

Yüz estetiği yöntemlerinden biri olan alın germe hakkında detaylı bilgi almak için form doldurabilir, Op. Dr. Nuri Soysal’dan randevu alabilirsiniz.

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.