Gözaltı torbaları, genetik ve çevresel faktörlerin dışında bazı hastalıklar sebebiyle de oluşabiliyor. Bazen bu durum beslenme biçiminden de kaynaklanabiliyor, çok fazla tuzlu yiyenlerde vücutta tuza bağlı sıvı birikimi oluşuyor ve böbrekler yorulacağından birtakım hastalıkların belirtisi olarak gözaltı torbaları ortaya çıkabiliyor. Alerjik faktörler kaşıntıya yol açıp gözaltını tahriş edebiliyor. Bu kaşıntılar nedeniyle de ödem oluşabiliyor. Böbrek hastalıkları nedeniyle göz çevresindeki ödem oluşumu artıyor.
Gözaltı torbaları, göz altındaki yağ bezelerinin fıtıklaşmasıyla ortaya çıkıyor. Ardından bu fıtıklar torbalanma şeklinde görülüyor. Normal koşullarda göz çevresinde yer alan yağ bezeleri, burada bulunan birçok kas yapısının arasında tampon görevi görürken, zaman içinde bağ dokusu ve deri yapısı gevşeyince kaslar da uzun süre kasılı kalıyor ve fıtıklaşma ortaya çıkıyor. Bunun dışında yine stresli olmak, kaslardaki kasılmayı artırıyor, keseciklere basınç yaparak fıtıklaşmasını tetikliyor.
Yüz estetiği ameliyatlarından biri olan göz altı torbası ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için form doldurabilir dilerseniz bizi arayabilirsiniz.