Kepçe kulak ameliyatı çocukluk çağında da yetişkinlik döneminde de yapılıyor. Aslında bizim önerimiz kulağın 5-6 yaşlarında tamamen şekillenmesi nedeniyle çocuklara okul başlamadan önce kepçe kulak ameliyatı yapılmasıdır. Yetişkinlik çağında bize başvuran kadın hastalarımızın en çok yakındıkları konu, kepçe kulaklarını saklayabilmek için hep uzun saçlı dolaşmak zorunda kalmalarıdır.
Saçlarını hiç toplayamayan, kısa kestiremeyen kepçe kulak mağduru hastalarımızın ilk işi ameliyattan kısa bir süre sonra hemen saçlarını toplamak ya da saçlarını kestirmektir.
Çocukken arkadaşlarının alaylarıyla büyümek zorunda kalan hastalarımız, yetişkinlik çağında artık bu sorunla yaşamak istemiyorlar. Çünkü çocukluktaki olumsuz eleştiriler, üstü kapalı da olsa devam edebiliyor.
KEPÇE KULAK AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Kepçe kulak ameliyatı genellikle çocuklara genel anestezi altında, yetişkinlere ise lokal anestezi ile ameliyat yapabiliyoruz. Yaklaşık 1,5 saat süren bu operasyon sırasında kulakla baş arasındaki açıyı daraltıyoruz. Kulak kıkırdağına dikişler atarak açıyı normal sınırlara çekiyoruz. Çünkü kulak ve baş arasındaki bu açının 45 dereceyi geçmemesi gerekiyor.
KEPÇE KULAK AMELİYATI SONRASI
Ameliyattan sonra kadın ya da erkek olsun tüm hastalara tavsiyemiz eğer küçük çocukları varsa kulaklarına asılmalarına izin vermemeleri yönündedir. Kepçe kulak ameliyatı sonrası kulaklara herhangi bir darbe de alınmaması gerekiyor. Aksi takdirde kıkırdaklara koyduğumuz dikişler atabiliyor. Ameliyattan sonra 15 gün boyunca özel bir bandajla hastalarımızın dolaşması gerekiyor. Ancak bu sporcu bandı şeklinde de uygulanabildiğinden, normal hayatta herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor.
Bandaj çıktıktan sonra da yaklaşık üç ay boyunca kulaklara darbe almamak gerekiyor. Ameliyat ehil ellerde yapıldığı takdirde başarı oranı yüksek oluyor.
Yüz estetiği ameliyatlarından biri olan kepçe kulak estetiği ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için form doldurabilir, Op. Dr. Nuri Soysal’dan randevu alabilirsiniz.