Meme Dikleştirme (Mastopexy)

meme diklestirme 01

Genellikle meme estetiği yaptıracak kadınların başlıca iki talepleri oluyor. Birincisi, büyük memeye sahip kadınlar için meme küçültme. İkincisi de sarkan ve sıkılığını kaybeden memenin daha dolgun ve dik hale gelmesi yani meme dikleştirme. Bu iki talebi karşılarken kadınların isteklerini iyi anlamak ve onları büyük beklentiler içine sokmamak gerekiyor.

Kadınların memeleri yıllar içinde, emzirme ve yerçekimi etkileriyle sarkarak şeklini ve sıklığını kaybeder. Meme dikleştirme ameliyatı ile sarkan memeler kaldırılır ve şekli verilir. Meme dokusu az ise meme protezi yerleştirilerek hacim arttırılabilir.

 

MASTOPEKSİ AMELİYATI HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

Memelerinin sarkmasından, dokularının gevşemesinden rahatsız olan kadınlara da meme dikleştirme ve toparlama ameliyatları yapılıyor. Hamilelik, kilo alıp verme, emzirme ve yer çekiminin etkisiyle memede yıllar içinde sarkmalar oluşuyor. Cilt de esnekliğini kaybedince memenin formu bozuluyor. Meme dikleştirme operasyonu olarak adlandırdığımız mastopeksi ameliyatı, küçük ve sarkık memelerde daha başarılı oluyor.

 

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve 2,5-3 saat sürer. Meme başı etrafındaki pigmente alanın çevresinden yapılan kesi ile girildikten sonra meme dokusu şekli verilir. Meme derisindeki fazlalık çok fazla ise koltuk altına doğru ilerleyen bir kesi ile fazla olan deri çıkarılabilir.

Ameliyat bölgesinde kan ve serum birikimini önlemek amacıyla dren konulduktan sonra kesi yerleri dikilir. Direnler 1 gün sonra çıkarılır.

 

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI SONRASI SÜREÇ

Hastanede kalma süresi 2 gündür. 1 hafta sonra meme pansumanı açılır ve deri dikişleri alınır. Yara izleri 6 aydan sonra beyaz bir çizgi olarak kalır. Meme dikleştirme ameliyatı süt vermeyi etkilemez.

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.