Benim burnum güzel mi

26 Aralık 2011 - Hürriyet Gazetesi

Ergenlik dönemi, kişilerin kendilerini belki de en çok inceledikleri zaman dilimidir.

Yüzdeki sivilce, saçtaki yağlanma, burundaki kemik derken, inceleme seansları ayna karşısında uzun saatler harcamaya neden olur. Kimi aynalara sorar güzel olup olmadığını, kimi anne-babasına, kimi de arkadaşlarına... Yüzün tam ortasında bulunduğu için güzel olup olmadığına ilişkin sorunun ilk öznesi de burun olur...

Bir de burun kemerliyse, büyükse ya da düşükse, bu soruyla bunalıma girildiği bile olabilir! Kişi kendine bu soruyu sorup da cevabından mutsuz oluyorsa, estetik yaptırmaya karar verebilir. Karar aşamasından sonra iş, iyi bir doktor bulmaya gelir. Son yıllarda gerek basının, gerekse internet medyasının katkısıyla merak edilen soruların yanıtlarına daha kolay, daha hızlı ulaşılır oldu. Bu durum burun estetiği operasyonlarının da artmasına yol açtı.

Yıllardır burun estetiği ameliyatları yapan bir cerrah olarak, bu konuda söyleyeceğim çok önemli birkaç nokta var...

 

HASTALARIN BİLMESİ GEREKEN 5 ÖNEMLİ NOKTA

1- Her “Micro rinoplasti yapıyorum” diyene inanmayın

Bu tıbbi ifade, burun estetiği operasyonlarının mikro düzeyde hassasiyet gözetilerek yapılması anlamına geliyor. Burun estetiğinde burun içi ve dışı dokular en ince ayrıntısına kadar düzeltilmezse, ortaya kötü sonuçlar çıkabilir. O nedenle her “Mikro rinoplasti yapıyorum” diyene inanmamakta yarar var.

2- Derdiniz güzellik mi, nefes almak mı?

Burun estetiği yaptıracaksanız, kendinize sormanız gereken en önemli soru budur. Çünkü dışı güzel ama içerisi kötü, nefes alma işlevini tamamen yerine getiremeyen bir burun başka sorunlara da yol açar. Yeni burun estetiği konseptinde doğallık kadar, nefes yollarının en iyi biçimde açık hale getirilmesi de ön planda tutuluyor.

3- Bilgisayar programı yalan söyleyebilir

Ameliyat sonunda kişinin nasıl bir burna sahip olacağı planlanırken bilgisayar simülasyon programları da kullanılıyor. Ancak bu programlar bazen yanıltıcı olabiliyor. Burada dikkat edilecek nokta, hastaların asla sahip olamayacakları bir burnun hayaliyle yanıltılmamaları, yüksek beklentiler taşımamalarıdır...

4- En iyiyi bulmak için doktorunuzla konuşun, tartışın!

Herkesin burun yapısı anatomik olarak farklı olduğundan, bir kişinin burnunda yapılabilen bir değişiklik başkasında aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Hasta, bunu doktoruyla hiç çekinmeden konuşup tartışabilmeli. Sonuçta ameliyatları bilgisayarlar yapmıyor, burun estetiği cerrahın el becerisiyle şekilleniyor.

5- Estetik sonrası mutluluk için gerçekçi olun

Hekimin, bilgisayar simülasyon programında gerçekte yapacağı burnun biraz daha gerisinde kalan bir görüntü ortaya çıkarması, ameliyat sonrasında hastanın daha mutlu olmasını sağlayacaktır. Bir hastanın geçirdiği ameliyat sonrasında hekime “Beklediğimden de iyi oldu” demesi, tarifi güç bir mutluluktur...

Siz Sorun Nuri Soysal Cevaplasın

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.