Gıdıyı aldırmak yaşlı görünmeyi önlüyor

15 Nisan 2013 - Hürriyet Gazetesi

Yüz bölgemizde bizi yaşlı gösteren birçok neden var. Bunların başında “gıdı” önemli bir yer tutuyor. Hiçbirimiz sarkan gıdımızla dolaşmak istemiyoruz. Gıdıyı estetikle düzeltmek mümkün ama sadece bu da yetmiyor. Boyun estetiğiyle de tamamlamak gerekiyor.

30-60 yaş arasındaki kadınlar, gıdıları yağlanıp sarktığında strese giriyor. Bazı insanlar genetik mirasları nedeniyle 30 yaşlarında bile sarkan, yağlanmış bir gıdıyla olduklarından daha yaşlı görünüyor. Bu durumda estetik operasyon kaçınılmaz oluyor.

Gıdı bölgesinin anatomisine baktığımızda burada hem yağ dokusu, hem de kas dokusu olduğunu görüyoruz. Üstelik bu kas yapısı, çenemizi açmamızı sağlayan kaslardan biridir. Buradaki kas dokusu bazı kişilerde gençlik yıllarından itibaren sarkabilir. Sık sık kilo alıp vermek vücutta olumsuz değişikliklere yol açtığı gibi, gıdı bölgesinde de derinin sarkmasına, kendini zor toparlamasına neden oluyor. Yaşlanmanın getirdiği olumsuzluklarla da buradaki derinin gergin kalması zorlaşıyor.

 

GIDI SARKMASI 30 YAŞINDA BİLE OLUYOR

Eğer gıdı estetiğini 30’lu yaşlarındaki genç hastalara yapıyorsak çok ince kanüller yardımıyla burada biriken fazla yağları liposuction uygulayarak alıyoruz. Deri genç olduğundan dolayı da toparlanmasında bir sorun ortaya çıkmaz.

Gıdı bölgesine belli süre bant veya özel korse takılmasıyla sorun giderilmeye çalışılır. Ama gıdı bölgesinde yaşın ilerlemesi nedeniyle deri fazlalılığı oluştuysa, yüz germesi yapılırken de gıdı estetiği yapılabilir. Çene hattından yapılan kesilerle hem yağ dokuları alınır, hem de oradaki kasın toparlanması sağlanabilir. Yaklaşık 20 dakika ile bir saat sarasında sürebilir, genel anestezi de olabilir, lokal anestezi ile de yapılabilir.

Cildimizde kesilen yer neresi olursa olsun mutlaka iz kalır, estetikte daha narin dikiliyor ve saklanıyor izler, ama yine de tamamen ortadan kaldırılamıyor.

Eğer gıdının dışında boyun estetiği de yaptıysak hastaya, oluşan izleri çeneyle boynun birleştiği yere saklıyoruz, çene altına sakladığımızdan dolayı da dikkat çekmiyor.

Sadece birkaç gün boyunca operasyonun yapıldığı alanda şişlik oluşuyor. Bu da yaklaşık bir hafta 10 gün içinde toparlanıyor. Ancak tam olarak dokunun kendine gelmesi yaklaşık üç haftayı buluyor. Hastaların bu konuda sık sordukları sorulardan biri de gıdı bölgesindeki yağları aldırdıktan sonra orada yeniden yağ birikimi oluşup oluşmayacağıdır.

Eğer aşırı miktarda kilo alınırsa gıdı bölgesinin yine yağlanıp, dolgunlaşacağı aşikârdır. Bu nedenle sağlıklı yaşamanın bir gerekliliği olarak kilo dengesine dikkat edilmesi önem taşıyor.

Çünkü sık sık kilo alıp vermek derinin bollaşıp gevşemesine neden olduğu gibi, yapılan operasyonların başarısını da olumsuz yönde etkiliyor.

Gıdı estetiğiyle birlikte boyunda da işlem yapmak gerekebiliyor. Çünkü gıdıdaki sorunlar boyunda da ortaya çıkıyor.

İleri derecede kilo alıp vermekle birlikte, deri altında yağ birikimiyle gevşeklik oluşuyor. Dokular aşağı doğru sarkıyor. Sadece deri değil oradaki kas yapısı da deforme oluyor.

Bu durumu düzeltmek için de boyun germe işlemi yapılıyor. Eğer boyunda fazla yağ birikimi varsa, kas yapısını toparlamak ve deri altından germe işlemi yaparak bu bölgelerin gerilmesi ve derinin fazlasının çıkarılması gerekiyor.

Boyunda yan tarafa doğru uzanan çizgileri ince yağ enjeksiyonları ve kolajen enjeksiyonlarıyla azaltmak mümkün oluyor.

Bu bölgelere yapılacak botoks uygulamaları, oluşan bantların giderilmesinde olumlu sonuçlar verebiliyor.

Bu çeşit botoks ve enjeksiyon uygulamalarını daha genç yaştaki kişilerin boyunlarında uygulamayı tercih ediyoruz.

Küçük izler kalabilir.

İleri yaştakilere germe işlemi yapmayı daha doğru buluyoruz. Bu işlemlerden sonra hastaların boyun hareketlerini belli bir süre kısıtlıyoruz. Bazılarında boyunluk bile kullanabiliyoruz. Yapılacak işleme göre küçük izler olabilir, rahatsız edici değildir, boyun germe ve alt yüz germe birlikte yapılıyorsa kulak arkasından, kulak içinden devam eden bir iz oluşabilir.

Siz Sorun Nuri Soysal Cevaplasın

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.