Elmacık kemiğine kalça ve karın yağıyla estetik

11 Mayıs 2009 - Hürriyet Gazetesi

Elmacık kemikleri, yüzün ortasında, burun ile kulak arasındaki bağlantı bölümünde bulunan kemik yapı...

Ve bu kemiğin zayıf olması, yüzün orta bölümünün çökük görünmesine yol açıyor. Bundan farklı yöntemlerle kurtulmak mümkün...

Türkiye trafik kazalarının en çok yaşandığı ülkelerin başında geliyor. Dolayısıyla, kazalar sonucu oluşan elmacık kemiği kırıklarına da sık rastlanıyor. Elmacık kemiklerinde oluşan kırıklar çoğu zaman tedavi edilmeden iyileşiyor, ancak bu bölgede çukurluklar ortaya çıkabiliyor.

Bu durumda elmacık kemiğinin üzerindeki yumuşak doku sarkıp gevşiyor ve söz konusu problem yüzün daha zayıf görünmesine, depresif, üzgün bir ifadenin gelişmesine yol açabiliyor.

Bu görüntünün ortadan kaldırılmasını isteyenler “elmacık kemiği estetiği” için bize başvuruyor.

 

ELMACIK KEMİĞİNE DOLGU

Bu bölgenin estetik olarak çene, burun ve alın çıkıntılarıyla daha uyumlu hale getirilmesi için bazı dolgu maddeleri kullanmak gerekiyor. Doldurma işlemi vücuttan alınan yağ dokuları ve doku kokteylleri ile yapılabildiği gibi ameliyat sırasında çıkarılan dokular da kullanılabiliyor.

Yüz yaşlanması bulunan hastalara yüz germe işlemi uygulanırken, bu bölgenin zayıflığı, germe işleminin sonucunun yetersiz kalmasına neden olabiliyor. O nedenle, hastalarda germe işlemi esnasında da elmacık kemiğini büyütmek gerekebiliyor. Sorunlu bölgeye çeşitli dolgu ya da implantlar uygulanıyor.

PROTEZ UYGULAMASI

Ayrıca granül biçiminde olan ve uygulandığı bölgede kemik oluşumu sağlayan maddelerin enjeksiyonu ile de büyütme yapılabiliyor. Daha kalıcı ve daha radikal bir işlem yapmak gerekirse, buralarda “implant” dediğimiz, vücut tarafından reddedilmeyen, anatomik yapıya uygun protezler kullanıyoruz. Bu implantlar kemik bankasından alınabildiği gibi alerjen özelliği alınmış, gözenekli ve ponza taşına benzeyen materyaller de olabiliyor. Ayrıca silikon implantlar kullanılıyor. Ancak onların yer değiştirmesi veya kemik içine doğru hareketlenmesi riski var.

Bu implantları daha çok ağız içinden girerek yerleştiriyoruz. Kullanılacak materyal ise yüz anatomisini bozmaması için önceden yontulup şekillendiriliyor.

İmplantın yanaklara yerleştirilmesi çok uzun sürmüyor. Yara iyileşme süreci de pek uzun olmuyor. Birkaç gün özel bir bandaj kullanmak gerekiyor. Bir de implant uygulamasından sonra 3-4 hafta kadar yüzün darbelerden uzak tutulması büyük önem taşıyor.

 

YAĞ ENJEKSİYONU

Bazı kişilerde elmacık kemikleri dışında yanak dokusunun çukurluğu da problem yaratabiliyor. Nedenine gelince... Normalde bu bölgede yağ pakeleri vardır, ancak bazı kişilerde bu yağ pakeleri daha az oluyor. Biz de zayıf olan bu yerlere yağ enjeksiyonları yapıyoruz.

Çökük yanak bölgelerinde yağ enjeksiyonu kullanılıyorsa, işlemin belli bir süre sonra tekrar edilmesi gerekiyor. Çünkü uygulamadan sonra enjekte edilen yağlar eriyebiliyor, birkaç sene sonra bu enjeksiyonun sadece yüzde 30’u kalıyor. Uygulamada en çok karından alınan yağ dokuları kullanılıyor. Ve belli işlemlerden geçirildikten sonra bu yağ sorunlu bölgeye enjekte ediliyor.

Siz Sorun Nuri Soysal Cevaplasın

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.