Bronzlaşmış cilde lazer epilasyon olmaz

2 Temmuz 2012 - Hürriyet Gazetesi

İstenmeyen tüyler, özellikle yaz aylarında kadınların kâbusu haline geliyor. Bu sıkıntıyı yaşamak istemeyenlerin imdadına ise lazer epilasyon yetişiyor. Ama uygulama yaptıracak olanların, öncesinde bazı önemli detayları bilmesi şart.

Yaz mevsiminin gelmesi demek, bol bol denize-havuza girebilmek, daha hafif kıyafetlerle dolaşabilmek özgürlüğü demektir. Özellikle de kışın çok kilo alınmadıysa, selülit sorunu plajda dolaşmayı engellemiyorsa, acımasız güneş ışınlarının etkisiyle güneş lekeleri kötü bir görüntü oluşturmuyorsa, kadınların özgüvenleri artar, tatil keyfe dönüşür.

Ancak güzelliğin korunması için daha kıştan itibaren cilde, saçlara, genel olarak vücuda iyi bakmak gerekiyor. Sıcakların ve beraberinde nemin de artması, terleme sorununu, etrafa kötü kokular yaymayı kaçınılmaz kılabiliyor. Kokuların oluşmasını önlemenin birinci yolu da, istenmeyen tüylerden etkili ve doğru yöntemlerle kurtulmaktan geçiyor. Tüm bunları yaşamamak için de lazer epilasyon kadınların imdadına yetişiyor.

Lazer epilasyon kış mevsiminde uygulanmaya başlandığında yaza kadar epeyce bir yol katedilmiş oluyor. Lazer uygulaması yapıldıktan sonra güneşe çıkılmaması, havuz ve denize girilmemesi, lazer uygulanan bölgenin ıslanmaması gerektiğinden, ideali kış mevsiminde yaptırmaktır. Ancak uygun şekilde korunulması, cildin güneşe maruz bırakılmaması halinde kış mevsimi dışında da uygulanabilir.

Burada vurgulamak istediğimiz en önemli nokta, lazer ışınları bronzlaşmış ciltteki tüyleri göremeyeceğinden, bronzlaşılmaması gerektiğidir. Aksi takdirde harcanan tüm emek boşa gidecektir.

Bunlara dikkat edin

Lazer epilasyon yıllardır vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulunması amacıyla uygulanan bir yöntem olduğundan güvenilirdir, rahatlıkla uygulanabilir. Lazer epilasyonda tercih edilen bölgeler koltuk altı başta olmak üzere, genital bölge, bacaklar, yüz, kol, sırt, çene gibi alanlardır.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte açık renk tüyler için farklı, kalın ve koyu renk tüyler için ise farklı lazer cihazları kullanılmaktadır.

Lazer uygulamalarının başarılı olabilmesi için bazı konulara dikkat edilmesinde yarar vardır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

-Lazer epilasyon dediğimiz gibi bronzlaşmış kişilere yapılırsa sakıncalı oluyor. Tüyleri okumakta sorun oluştuğu gibi, kişinin cildinden daha açık renkte lekeler kalabiliyor. Bu nedenle kışın yaptırılmasını daha çok öneriyoruz, yaz konusunda ısrarcı olanlara ise güneşe çıkmamaları gerektiğini söylüyoruz. Çünkü güneşe çıkıldığı takdirde uygulama alanında koyu lekeler kalabiliyor. Ayrıca lazer doğru kullanılmadığı zaman yanıklar oluşabiliyor. Ama uygun dozlarda, uygun aletle yapıldığında yan etkisi yok denecek kadar azdır.

-Kadınlar lazer yaptırırken bazı çekinceler yaşıyor. Lazer ışınının derilerinin altına geçerek yumurtalıklara, rahim dokusuna ya da iç organlarına zarar verip vermeyeceğini sorguluyor. Oysa bu cihazlar sadece kıl köklerine ulaşacak derinlikte yapılıyor, bu derinliğin altındaki bölgelere inemiyor.

-Lazer epilasyon yazın yapılacaksa, açıkta kalan ve güneş görmemesi gereken bölgelerin çok dikkatli bir şekilde korunması gerekiyor. Lazer eğer genital bölgeye yapıldıysa, bikini veya mayo o bölgeyi korumakta yeterli olmayabiliyor. Bu durumda söz konusu bölgeye de güneşten koruyucu krem sürülerek bikini giyilebilir, bu yeterli görülmüyorsa şort veya etekle takviye edilebilir.

-Lazer uygulamalarında görülebilen bir soruna da değinmekte yarar görüyorum. Yeterli derecede seans yapılmasına rağmen lazerden sonra kişide açık renkte ve az sayıda tüy kalabiliyor. Bu durumda iğneli epilasyon yönteminden yararlanılmasını öneriyoruz. Bu kalan ince tüyler için tıraş, tüy dökücü krem gibi yöntemlerin kullanılması da sakıncalı değildir. Kadınların burada tereddüt ettikleri nokta, lazerden sonra kalan açık renkteki tüyleri tıraş ettikleri ya da tüy dökücü krem kullandıkları takdirde, bu yöntemlerin var olan tüyleri kalınlaştırmasıdır. Oysa bu yöntemler tüyleri kalınlaştırmaz, sadece tüylerin derinin dışarısında kalan bölümü kesilir, tüyler yine cılız ve açık renkte çıkmaya devam eder.

Siz Sorun Nuri Soysal Cevaplasın

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.