Burun estetiği yaptıranların 3 isteği

22 Ekim 2012 - Hürriyet Gazetesi

Türkiye’de en çok yapılan estetik ameliyatlar listesinde birinci sırada burun estetiği geliyor. Bu operasyonda hastaların üç isteği var: Güzel görüntü, iyi nefes alabilme ve morluk oluşmaması.

Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin en önemli önceliği, güzellik kadar iyi nefes alabilen bir burun olmalı. Çünkü dış görüntüsü çok güzel bir burun oluşturup, içerideki yapıları değerlendirme dışı bırakmak söz konusu olamaz. Estetik bir bütündür; bu bütünün dış kabuğu güzel görüntüyse, içi nefes alabilen bir yapıdır.

Estetik cerrahi uzmanları olarak burnun içindeki yapıların sağlığını gözetmek ve korumak zorundayız. Burundaki estetik operasyonlarda en çok düzeltme yaptığımız kusurları sıralarsak şunları söylememiz mümkün:

- Deviasyon... Bu sorun, burun içindeki eğriliklerden veya kıkırdak yapıların bozulmasından kaynaklanır ve kişi nefes alıp vermekte zorluk çeker. Kişide bir de uyku apnesi varsa bu sorun daha da büyür.

- Burnun dış kısmında eğri, kemerli, geniş bir görüntü...

- Burun ucunda düşüklük...

- Özellikle erkeklerde gördüğümüz ve “boksör burnu” denilen geniş burun yapıları...

 

DOĞALLIK KORUNMALI

- Burun estetiğinde kusurları düzeltirken burun ucuyla dudak arasındaki bulunan, kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösteren açıları korumaya özellikle dikkat ediyoruz. Kusurları düzeltelim derken, bu doğal açıları bozmuyoruz.

- Doğal bir görüntü yaratmaya çalışıyoruz. Geniş bir burnu çok fazla daraltmak hastanın burun deliklerinin küçülmesine neden olacağından, nefes alıp vermeden ciddi sıkıntılar doğabilir.

- Operasyon sırasında burun içindeki etlerin kesilmesi değil küçültülmesinden yanayız.

- Teknoloji burun içi ameliyatlarını çok kolaylaştırdı, artık insanlar bu ameliyatlardan korkmuyor. Kullandığımız özel silikonlar, tamponlar sayesinde yüzde şişlik, morluk gibi yan etkiler oluşmuyor.

 

ESTETİKTEN SONRA...

Estetik operasyondan sonra hastalarımızdan şunlara dikkat etmelerini özellikle istiyoruz:

- Ameliyattan sonraki bir ay boyunca hasta, güneşe çıkmamalı, güneşlenmemeli, solaryuma girmemeli... Ayrıca gözlük kullanmamalı...

- İlk beş ay içinde gözlüğün yanı sıra lens de önermiyoruz, çünkü lens yüzünden enfeksiyon oluşabiliyor.

- İlk iki hafta banyo yapılmasını önermiyoruz. Burun bölgesine tazyikli su gelmemesi gerekiyor.

- Başı yukarıda tutarak yatmak şart.

Siz Sorun Nuri Soysal Cevaplasın

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.