Dövme açık tenden daha kolay siliniyor

11 Şubat 2013 - Hürriyet Gazetesi

Sevgililer Günü’nde, sevdikleri kişinin adını vücutlarına işletenler, sevgililerine dövmeleriyle sürpriz yapıyor.

Zamanla sevgililerle yollar ayrıldığında ise, bunlardan kurtulmanın çareleri aranıyor. Neyse ki modern teknoloji ürünü lazerler kullanılarak dövmeler silinebiliyor.

Dövme sildirmek ayrıca bir işlem olduğu ve zahmet gerektirdiği için, kişisel önerim sildirmek istemeyeceğiniz figürler seçmeniz. Ama “sevdiğimin adını yazdırırım, sildirmek gerekiyorsa da zahmetine katlanırım” diyorsanız, bu işlemin nasıl yapıldığını bilmenizde yarar var diye düşünüyorum.

ünümüzde dövmeler siyah ve renkli olmak üzere iki şekilde uygulanıyor. Dövme sildirmede ise üç farklı yöntem bulunuyor: Cerrahi yöntem, kimyasal yöntem ve lazer sistemleri...

Daha az zahmetli ve acılı olması nedeniyle genellikle lazer tercih ediliyor. Son yıllarda gelişmiş lazerlerin kullanılmasıyla dövme sildirmenin kolaylaşması talebin de artmasına neden oldu.

Eğer dövmenizden kurtulmak istiyorsanız en önemli tavsiyem, bu konuda steril koşullarla çalışan, deneyimli bir hekimi tercih etmeniz yönünde.

Çünkü silme işlemi için cilt tiplemesinin iyi yapılması, uygun lazer tipinin seçilmesi, dövmenin deri tabakasındaki derinliğinin iyi ölçülmesi ve yapılacak işlemlerle sonuçlarının hastaya iyi açıklanması gerekiyor.

Siyah renkteki dövmeler daha kolay silinirken, farklı renklerde yapılan dövmelerin silinmesi daha zordur, daha fazla seans gerektirir. Kullanılan lazer sisteminin saniyedeki atış sayısı iz kalıp kalmamasını da belirleyen bir faktördür. Bu nedenle ısrarla vurgulamak isterim ki, size kullanılacak lazerin gelişmiş teknoloji ürünü olması, uygulayan kişinin de bu işin ehli olması önemlidir.

Ağrı eşiniz düşükse hekiminize söyleyin

Dövmeyi silerken acı olup olmadığı çok sık sorulan bir sorudur. Hekim acı olmaması için gerekli tedbirleri alır. Dövmenin silineceği bölgenin anestezik ilaçlarla uyuşturulması gerekir.

Hepimizin ağrı eşiği birbirinden farklıdır. Bazı kişilerin ağrı eşiği düşük olduğundan verilen anestezinin dozu bu doğrultuda ayarlanmalıdır, hastalar genellikle ağrı eşiklerinin düşük mü yüksek mi olduğunu, daha önce geçirdikleri operasyonlardan dolayı bilirler. Hekimleriyle bu konuyu paylaşırlarsa hekim de kişiye özel anestezi uygulayabilir.

Genellikle ciltte yapılacak uygulamalardan önce hekimler hastalarının cilt tiplemesini yaparlar.

Bizim de bu tiplendirmede 1 ve 2 numaralı cilt tipi olarak isimlendirdiğimiz açık tenli kişilerde dövme silme işlemi daha başarılıdır.

Daha az seans sayılarıyla dövmeden kurtulmak mümkündür. Ten rengi koyulaşıp esmerleştikçe dövme silmeye ayrılan seans sayısı da artmaktadır. Burada dövmenin derinliği, kullanılan boya, yapıldığı vücut bölgesi, renkli olup olmadığı gibi faktörler etkilidir.

Dövmeyi sildirdikten sonra bunlara dikkat!

Dövmeyi sildirmek de yetmiyor. Silindikten sonra dikkat edilmesi gereken noktalar var:

- Dövmenizi hangi yöntemle sildirmiş olursanız olun cildinizde mutlaka bir tepki oluşacaktır. Korkmayın. Doktorunuz size bunu açıklayacaktır.

- Derinizde işlem yapıldığı için, silinen bölgede 24-48 saat boyunca kızarıklıklar, kabarmalar oluşabilir.

- Bunlara karşı ağrıyı dindiren, cildin reaksiyonunun azaltan, kontrol eden özel kremler vardır. Bu kremleri doktorunuzun önerdiği şekilde uygulamaya özen göstermelisiniz.

- Dövme yaptırdıktan sonraki ilk 24-48 saat içinde suyla temastan kaçınılmalıdır.

Siz Sorun Nuri Soysal Cevaplasın

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.