Sarkmış kollara 3 yöntemle estetik

25 Mart 2013 - Hürriyet Gazetesi

Sık sık kilo alıp vermek tüm vücuda zarar verir ama özellikle bazı bölgelerde estetik hasarı daha fazla olur. Bu bölgelerin başında da kollar gelir. Kısa kollu kıyafetlerin ortaya çıktığı bahar aylarında bu hasar iyice göze batar, sarkmış kollar nedeniyle keyifler kaçar. Bu durumda acil önlem paketi olarak estetik müdahale devreye girer.

 

LIPOSUCTION FAZLA YAĞLARI ALMAYA YARIYOR

Üst kol bölgesinde kalınlık ve belirgin sarkması olan kadınlar, kollarını iki yana açtıklarında sanki ikinci bir kolları varmış gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Bazı kadınlarda bu aşırı gevşemiş durum olmasa da, yine de kolda gevşeklik, elastikiyet kaybı ortaya çıkıyor. Ayrıca kolların üst kısmının fazla kalın olması kadının olduğundan daha şişman görünmesine yol açabiliyor.

Bu çeşit problemlerin tedavisinde sıklıkla başvurduğumuz yöntemlerin başında “Liposuction” geliyor. Bölgedeki artmış olan yağ dokusunun azaltılmasına yönelik bu yöntemi şöyle uyguluyoruz: Dirsek arkasından ve arka koltuk altı çizgisinden yarım santimetrelik iki noktadan giriyoruz. Burada amacımız kalın yağ tabakasını azaltmak ve ağırlığı ile yerçekimine direnemeyip sarkan bölgenin rahatlayıp eski yerine doğru toparlanmasını sağlamaktır. Bunun olabilmesi için kol derisinin elastikiyetinin yeterli olması ve çatlak oluşmaması gerekir.

Koldaki fazla yağ dokusu liposuction ile alınarak kolun eski gerginliğine kavuşmasını sağlıyoruz. Liposuction uygulamasında genel veya bazen lokal anestezi uyguluyoruz. Bu uygulamayı yaptığımız hastalarımızdan işlem sonrasında bu bölge için özel hazırlanmış eldivene benzeyen korseleri takmalarını istiyoruz.

Yaklaşık 2-3 hafta bu korseleri kullanmak yeterli oluyor. Korseler kıyafetlerin altından belli olmadan kullanılabiliyor. Ameliyat sonrası ciddi ağrılar olmuyor.

 

BRACHIOPLASTİYLE KOL GERME YAPILIYOR

Herkesin cildinin kalınlığı, elastikiyeti, yaşlanma derecesi birbiriyle aynı değil. Bu nedenden dolayı bazı kadınların ciltlerinde sarkma, bollaşma, yağlanma, çatlaklar daha fazla ve yaygın olurken, bazılarında bu etkiler daha az ortaya çıkıyor. İşte derisinde bolca çatlaması ve ileri derecede sarkması Çatlamış derinin çıkarılması yöntemine “brachioplasti” diyoruz, bu yöntemle kişiye bir çeşit kol germe işlemi yapıyoruz. Artmış olan yağ dokusunu da azaltarak, kolun iç kısmında ve koltuk altında devam eden bir iz oluşumu ile derinin gevşek bölümünü toparlıyoruz. Bu iz bazı kişilerde rahatsız edici olmamasına karşın belirgin olma ihtimali de vardır.

Ameliyat sonrası yine kol korsesi ile 4-6 hafta takip edilir. İz belirginliğini azaltıcı çeşitli medikal yöntemler de hastaya bu döneminde önerilir. Kol hareketlerinde 2-3 haftalık kısıtlamalar olabilecektir. Genel anestezinin tercih edildiği bu ameliyatlar sonrasında birkaç gün hafif ağrı kesicilerle geçen çok az ağrı olabilir. Genellikle ağrısız işlemlerdir. Bu operasyonlar diğer ameliyatlarla birlikte yapıldığı gibi tek başına da uygulanmaktadır.

 

THERMAGE İLE AMELİYATSIZ ESTETİK

Liposuction ve brachioplasti yöntemlerinin dışında sarkmış kolun estetiğinde ‘Thermage’ yöntemini de kullanılıyoruz. Radyo dalgalarıyla cilde ısı vererek anestezi altında uyguluyoruz ve sarkıklıkları gidermeye çalışıyoruz. Çok fazla sarkmış, gevşemiş, çatlamış deri dokularında cerrahi operasyonlar daha iyi sonuç verirken, daha az sarkma, gevşeme ve çatlağın olduğu kollarda thermage daha iyi sonuçlar verebiliyor.

Bu işlem bir cerrahi operasyon olmadığından dolayı kişiye ameliyat yapılmamasını sağlayıp avantaj getiriyor. Ancak sonuçlarının cerrahi kadar gözle görülür olduğunu söylememiz mümkün olamıyor.

Siz Sorun Nuri Soysal Cevaplasın

Adres
Valikonağı Caddesi Gündoğdu Apt. No: 43 Daire: 1
Nişantaşı / İstanbul

Telefon
+90 (212) 234-5492  / +90 (212) 234-5428

Faks
+90 (212) 291-8014

Yasal Uyarı

Web sitemizde aktarılan bilgiler genel bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla düzenlenmiş olup, kesinlikle teşhis ve tedavi yerine geçmez veya bunları tamamlayıcı uygulamalar olarak öngörülemez. Hasta gereksinmeleri ve sorunları mutlaka muayene ve konsültasyonlar sonucunda hastayla mutabık kalınarak oluşturulur.